Bank import

Binnen het 'Instellingen' menu item van de 'Bank Import' module wordt de configuratie vastgelegd.

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Voor communicatie met de verschillende banken maakt Fundament IT gebruik van een zogenaamde 'broker', een tussenlaag. Om gebruik te maken van deze tussenlaag dienen er een aantal vaste configuratie parameters te worden geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat de bank import module wordt geactiveerd. Indien u een 'Instellingen' item ziet dan is de module geactiveerd, indien u (nog) geen 'Instellingen' tot u beschikking hebt neemt u dan a.u.b. contact met ons op.

Starten met een eerste bank import:

1) Bank registratie
Kies in het menu "Bank registratie" voor "Start" om uw registratie te starten.
Door op de 'start' knop te drukken wordt het bank registratie proces gestart. De beschikbare bank instellingen en bijbehorende details worden opgehaald; u kunt hieruit een keuze maken. Na keuze van de bank instelling wordt u gevraagd de desbetreffende gebruiker gegevens in te voeren. Dit verschilt per bank, zorgt u ervoor dat u de benodigde gegevens beschikbaar hebt voordat u het proces start.

2) Synchronisatie starten

Door op de 'start' knop te drukken wordt het bank rekening synchronisatie proces gestart. De actieve rekening wordt bepaald en het communicatie proces wordt gestart. Er kan u gevraagd worden, afhankelijk van de bank, om additionele gegevens in te voeren. De voortgang wordt automatisch bijgewerkt in het veld 'Status'. Houdt er a.u.b. rekening mee dat het synchronisatie proces enkele minuten in beslag kan nemen en dat het eens per uur gestart kan / mag worden.

3) Verwerken van de gegevens

Wanneer de bankimport een succes is zal deze in de boekhouding geïmporteerd worden en worden de betreffende rekeningen bij elkaar gezocht om deze handmatig af te kunnen letteren.

Beschrijving details
Hieronder volgt een opsomming van de details beschikbaar binnen de 'Instellingen' registratie:

Klant identifier
Unieke klant identificatie welke gebruikt wordt om bank en rekening details aan te koppelen. U kunt en hoeft hier normaliter geen wijzigingen in door te voeren.
Klant ID
Uniek klant id waarmee de klant identifier bekend is bij de service provider.  U kunt en hoeft hier normaliter geen wijzigingen in door te voeren.

Beschrijving acties
Hieronder volgt een opsomming van de acties  beschikbaar binnen de 'Instellingen' registratie:

Verwijder Bank Registraties :
Verwijder de bank registraties zoals deze bekend zijn bij de service provider. Let op! dit proces verwijderd de alle bank en rekening registraties en het is niet omkeerbaar. Na uitvoering zult u opnieuw het bank registraties proces moeten doorlopen.

Valideer Instellingen
Controleer of de opgeven instellingen correct zijn en maak indien benodigd een nieuwe klant registratie aan.

Valideer Bank Registraties
Bepaal of de huidige bank en rekening registraties compleet zijn en maak indien benodigd de ontbrekende items aan.

Bijwerken Bank Instellingen
Werk de bank instellingen en bijbehorende details bij, deze worden gebruikt binnen het bang registratie proces

Fundament IT creëert een instellingen registratie en voert de benodigde acties door om de registratie te complimenteren.

Neemt u a.u.b. contact op met Fundament IT (info@fundament.it) dan maken wij zo snel mogelijk een instellingen registratie voor u aan.

De Bank import haalt alleen de transacties van een bepaalde periode binnen om deze te kunnen verwerken binnen de boekhouding. Deze transacties worden dan ook opgeslagen ten behoeve van de boekhouding. De inloggegevens zoals codes worden niet opgeslagen en dus zal er voor elke keer dat er een synchronisatie gestart wordt opnieuw gevraagd worden om in te loggen met uw bankgegevens.

1 Star 2 Star 3 Star 4 Star 5 Star